Klicne enote - Vamotel

Pojdi na vsebino
Klicni sistem BEST
BEST IQ
Klicne enote

Klicne enote – tipke morajo biti nameščene po zgradbi, pri posteljah, v toaletnih ali skupnih prostorih. Vse klicne enote so si po sestavi in videzu podobne s čimer se izognemo zadregi bivajočih oskrbovancev. V sistem lahko vključimo tudi kontakte za nadzor vrat in oken, javljalnike požara in druge medicinske naprave ter s tem razširimo možnosti sistema. Prav tako javljalnike odhoda iz postelje ali brezžične oddajnike, ki se uporabljajo kot dopolnilne javljalne enote.
Komunikacija s klicnim sistemom BEST je hitra in zanesljiva in poteka preko tri ali štirižičnega vodila.
Klicni signal zvočno in svetlobno opozori glede na prioriteto klica. Poziv se vključi s pritiskom na rdečo folijsko tipko, hkrati z vključitvijo poziva se vključi tudi pomirjevalna rdeča LED na pozivni tipki in rdeča LED na sobni svetilki na hodniku.

Klic stanovalca, ki ga sproži stanovalec z ročnim tipkalom in/ali klicno tipko pri postelji, klic iz sanitarnih prostorov, oddelčnih kopalnic ali oddelčnih WCjev, WCjev za invalide, ki se sproži s potegom vrvice ali pritiskom folijske tipke, ter nujni klic, ki ga sproži stanovalec z daljšim pritiskom na folijsko tipko ali daljšim držanjem tipke na ročnem tipkalu, ter osebje v primeru potrebe po dodatni pomoči. Osebje v primeru vključene prisotnosti nujni klic sproži že z kratkim pritiskom na katerikoli rdeči folijski tipki za klic.

Čez dan lahko posamezne enote delujejo samostojno in se zvečer, ko se število osebja zmanjša, povežejo v večjo skupino.
Vamotel d.o.o.
Na jasi 53
2250 Ptuj

GSM: 041 355 406
Nazaj na vsebino