Klicni sistem BEST - Vamotel

Pojdi na vsebino
Klicni sistem BEST
Klicni sistem BEST
Varnost za stanovalce v ustanovah, osebje in družinske člane.

Brezkrbnost in zanesljivost sta poglavitni v sodobni bolniški negi. Ne bodimo brezbrižni do samostojnosti in zahtevne pomoči v domovih za ostarele, bolnišnicah in sanatorijih
ali do strokovnih olajšav osebju. Zanesljiv sistem je najvažnejši pogoj v želji po vzdrževanju kakovostne nege bivajočih v omenjenih ustanovah.
Poudarek dajemo na zanesljivost in brezskrbnost tistih, ki nego potrebujejo in tistih, ki jo nudijo.
Osebje se mora zanesti na zanesljivost delovanja različnih sestavnih delov sistema in enostavno rokovanje z njimi.
grajene opreme.
Glede na pomembnost vaših zahtev po fleksibilnosti vas lahko opremimo s klicnim sistemom, primernim za vse vaše potrebe. Izbirate lahko med tem, kako bodo skrbniki (osebje) sprejemali klicne informacije: na displejih, govorno na brezžične enote (paging aparate,
telefonske aparate, GSM aparate – android ali tablice – android), iz stacionarnih ali brezžičnih enot – možnosti so neomejene. Zgradimo lahko sistem po vaših željah in ga nato po potrebi kadarkoli prilagodimo ali spremenimo.

Klicni sistem povežemo z paging sistemom in na paging aparate pošiljamo informacije o klicih. Korak naprej lahko storimo če klicni sistem povežemo z brezžično – DECT telefonijo in na brezžične aparate pošiljamo informacije o klicih. Pri tem sistemu lahko teče dvosmerna govorna povezava SOBA – OSEBJE.

Enostavni klicni sistem brez govora:
Vgrajena klicna naprava omogoča oskrbovancu na preprost način poklicati negovalno osebo. Oddajni pozivni element je tipka, pogosto v kombinaciji s pomirjevalno lučko. Na mestu sprejema se poziv signalizira akustično in/ali svetlobno. Za lažjo orientacijo in hitrejšo lokacijo poziva vgradimo dodatno še sobne in nadstropne (skupinske) svetilke. Kot mesto sprejema kjer se poziv signalizira lahko uporabimo paging sistem ali brezžični sistem DECT telefonije (uporabijo se lahko tudi sedaj vedno bolj razširjeni GSM aparati z vgrajeno brezžično Wi-Fi tehnologijo ali dlančniki, tablice).

Sistem z govorno komunikacijo:
Vgrajena klicna naprava omogoča oskrbovancu na preprost način poklicati negovalno osebo. Oddajni pozivni element je tipka, pogosto v
kombinaciji s pomirjevalno lučko. Kot mesto sprejema kjer se poziv signalizira lahko uporabimo DECT sistem brezžične telefonije ali IP sistem brezžične telefonije (uporabijo se lahko tudi GSM aparati z vgrajeno brezžično Wi-Fi tehnologijo). Hkrati s sprožitvijo signaliziranja poziva se sproži tudi govorna komunikacija SOBA – brezžična naprava (DECT telefon, IP brezžični telefon ali na GSM aparat preko Wi-Fi brezžične tehnologije). Za lažjo orientacijo in hitrejšo lokacijo poziva vgradimo dodatno še sobne in nadstropne svetilke ali displeje.



Sistem z govorno komunikacijo in poslušanjem glasbe (radio in / ali TV)
V sistem z govorno komunikacijo integriramo še sistem centralnega ozvočenja oziroma združimo radijski in TV signal ter jih »pripeljemo« do bolniške postelje.
Trdimo lahko, da nas naše tesno sodelovanje s proizvajalcem sestrskih klicnih sistemov in težnja k napredku in razvoju hitrega, zanesljivega in kvalitetnega prenosa informacij med oskrbovancem in osebjem, uvršča med najfleksibilnejša podjetja, ki se ukvarjajo s postavitvami sestrskih (SOS) klicnih sistemov, njihovim integriranjem z najsodobnejšo telekomunikacijsko opremo, ter vzdrževanjem in nadgrajevanjem vgrajene opreme.
Vamotel d.o.o.
Na jasi 53
2250 Ptuj

GSM: 041 355 406
Nazaj na vsebino